torsdag 30. april 2015

Med på jobb







Jeg har vært med matmor på jobb denne uka og fått mange nye impulser, møtt elevene, gjort meg kjent i skolegården og i klasserommet, hilst på kollegaer og hvilt mye. 





På den andre siden av veien ved skolen er det en flott naturpark, Dit går vi når det er pauser. Her er det også mange elever fra barneskolen som leker i friminuttene. De storkoste seg når jeg ble med. Jeg så også en barnehage på tur. Og noen av matmors elever slapper av på bakken under de store trærne når det ikke er undervisning. Det er nok av plass til å boltre seg på for alle...

søndag 26. april 2015

Blogger´s Sunday Walk April




Planer er planer, og ofte står det med liten skrift med forbehold om endringer på slutten. Det hender ganske ofte at planer forandres i siste lita, også planen for denne BSW April.




Praktisk med vogn for barn og valp når beina etter hvert ble trøtte...




Omstendigheten i dag tilsa at det ble en tur i mindre skala, og siden det arrangeres garasjesalg i vårt distrikt, så ble det først en tur til lekeplassen, så tilbake gjennom skogen, deretter noen kvartaler unna til garasjesalg hos Glenn en kamerat av sønnen min.
På turen var både Spot og Saga trofaste kamerater.






Ang Blogger´s Sunday walk - se viltogvakkert.blogspot.com

lørdag 25. april 2015

Spot sporer nye stier






I dag er det ruskevær, så jeg hadde egentlig ikke lyst til å gå tur. Jeg har ingen vindtett eller regntett anorakk, akkurat, men jeg gikk til slutt motvillig med. Familien min har bodd i huset sitt i snart 30 år, likevel har ikke de voksne full oversikt over alle stiene i nærheten. Så i dag tråkka vi opp stier de ikke hadde gått på før. Jeg er kjent fordi eirik og jeg har gått her før...Vi gikk til skrenten over Ekheim. Der er det flott utsikt i alle retninger.

fredag 24. april 2015

Bilde i bla´




Hei, her er jeg i lokalavisa, en stor overaskelse. Redaksjonen må ha fanga det opp fra Instagram.



I dag har jeg vært med på jobb. Det gikk kjempefin. Jeg oppførte meg eksemplarisk. Fikk kosa med mange folk. Dit vil jeg være med mer...
Så har jeg lært meg å gå i trapper, både opp og ned - har trena hele forrige uke. Nå hopper jeg opp i en fart og går forsiktig ned.



Hm...  er jeg kjendis nå?

torsdag 23. april 2015

Hvor ble det av skoa?




Matmor har det med å slenge skoa sine over alt. Vi vil ikke ha sånt rot på gulvet. Best å rydde opp!

mandag 20. april 2015

Den førte søndagsturen




Som nevnt i innlegget i går, er Glufsa et ypperlig sted å ferdes, bare en kort kjøretur fra der vi bor.





Turen bød på mange utfordringer for den nye firbeinte turkameraten vår.




Noen andre prøvde fislelykka, vi så ikke at det ble noen napp!




Spot er flink til å gå, men blir fort sliten, han er bare 8 uker, så det er forståelig.




Neste søndag er aprils Blogger´s Sunday Walk. Da stiller Spot opp igjen. Kanksje han får sitte litt i en sekk på ryggen...

fredag 17. april 2015

Her er skauen min!




 Vi har kort vei til turstiene - og det er mange hunder som trives her.




Matmor synes jeg bør få noen utfordringer hver dag, det gir mestringsglede, og jeg får mye ros, kanskje en godbit også som lønn for strevet, men tro ikke at jeg kommer til å bli bortskjemt! 



Jeg måtte klatre ned en stor stein, det var litt bratt- likvel nølte jeg ikke...




Jeg kom meg over stammen etter noen forsøk!




Det tar på for fire små bein å gå middagstur etter en lang tur i dag tidlig for å se om matmor til broren min var på jobb. Det var ho ikke, dessverre.
Kunne vært greit å se han igjen.




Hva er poenget med svarte bærsjeposer når de henges i trærne eller slenges på bakken? Vi så flere. Mine går rett i søppeldunken hjemme etter endt tur.




Sivert er en kjernekar som bor i gata vår. Han vil gjerne går tur med  meg. Det ble jeg gla´ for. Det er ingen gutter som han i familien.




torsdag 16. april 2015

På tur for å bli kjent




Vi møtte naboer, tre skolegutter som alle hadde hund hjemme, vi møtte hunden som vi hilste på i går kveld, vi møtte en liten terrier som to små jenter hadde i bånd. Det ble mange opplevelser for en liten hundevalp på 8 uker. I tillegg så jeg en flokk med store sauer. Vi gikk i skauen der det vokser hvitveis, og furutrær med store røtter. Vi gikk over en liten bekk, og jeg ble våt på beina. Til slutt ble jeg så trøtt at matmor måtte ta meg et stykke på armen. Jeg er veldig flink til å gå i bånd, jeg går litt bak og trekker ikke i båndet sånn som det skal gjøres. Men jeg hadde ikke lyst til å tisse... det bestemmer jeg sjøl når jeg vil...
I natt var vi oppe klokka 3 , 4 og 5. Jeg tissa en liten skvett klokka 4. Da vi sto opp klokka 6, kom det også en liten skvett. Tror vi har funnet plassen min nå, rett ved siden av postkassa!
Jeg savner søskenflokken min veldig. 

På kveldsturen klokka ni møtte jeg en klok, voksen terrierdame som ville sosialisere meg. Jeg fikk dask da jeg prøvde å hoppe opp på ryggen hennes. Det var ikke klokt, men damen var veldig hyggelig, og jeg ser fram til neste møte.



onsdag 15. april 2015

Gråt litt i bilen




Jeg gråt litt sårt i bilen på veien til det nye hjemmet mitt, savna søsknene mine å leke med og kose litt, men det skal nok bli bra med Sia også.
Sia var ikke særlig interessert i meg. Forsvant ut med en gang jeg kom inn. 
Jeg tissa forresten på avispapiret ved døra og fikk mye ros for det, men mamma og pappa glemte å bære meg ut for å vise meg stedet jeg skal tisse ute!
Spennende med nytt hjem...

tirsdag 14. april 2015

Forberedesler




Sia måtte prøveligge puta til Spot for å se om den duger og for at han skal bli vant med lukta hennes...



En dings til overs, nesten som en IKEA-pakke, dette buret... 
Det viste seg å være låsen som skal brukes når buret er slått sammen.




Umulig å stikke av og bli overkjørt på veien, hele terrassen er ramma inn av kompostgrind kjøpt på Biltema.

søndag 12. april 2015

Hentes om noen dager...




Han skal få sin egen sofapute  sydd i gammelt, fin plysjstoff med jugendmønster!
Stilmessig må det være.


lørdag 11. april 2015

Her er jeg!




Veldig spent på min nye familie som jeg skal flytte til neste uke! Da er jeg kanskje renslig.
http://hunden.no/artikkel.html?news.nid=7687&temasider.tid=36





Her er de på besøk på kennelen 25. mars.